Luke Plapp op de nieuwe TCR naar de leiding in Parijs-Nice

woensdag 6 maart 2024

Sponsoring

Team Jayco AlUla-renner Luke Plapp veroverde woensdag op zijn nieuwe TCR Advanced SL de gele leiderstrui in Parijs-Nice dankzij een tweede plaats in de vierde etappe.

Plapp, rijdend op de TCR Advanced SL die één dag eerder aan het publiek werd gepresenteerd, viel aan op de een-na-laatste beklimming van de 183 km lange etappe van Chalon-sur-Saône naar Mont Bruilly. Zijn nieuwe racemachine bevatte ook het recent uitgebrachte CADEX Max 40 WheelSystem. Plapp en andere renners van het team hebben geholpen bij het testen en verfijnen van de nieuwe 10e generatie TCR, die een lichter, efficiënter en aerodynamisch frame heeft in vergelijking met de vorige generatie.

Op een typisch koude, vochtige dag in Parijs-Nice speelde Plapp, gekleed in zijn groen-en-gouden trui als Australisch nationaal kampioen, het perfect om de leiding te nemen in het klassement. Aan het einde van een zware racedag lanceerde de 23-jarige rijder een aanval op de Col du Fût d'Avenas, met de Colombiaanse klimmer Santiago Buitrago aan zijn zijde om een twee-man's break te vormen.

Het duo werkte samen om een ​​voorsprong van 40 seconden te creëren op de achtervolgers toen ze de laatste klim van 3 km naar Mont Brouilly bereikten. Buitrago slaagde erin om op de top van de klim weg te gaan, maar Plapp hield stand om als tweede te eindigen en de leiding in het algemeen klassement over te nemen.

"Ik heb echt geprobeerd die laatste klim als een tijdrit te rijden en zo naar de finish te rijden, en ik denk dat dat beter was dan als ik probeerde mee te gaan en me had opgeblazen," zei Plapp. "Ik zat vandaag een beetje achteraan, maar de jongens hebben me daar gebracht toen het er toe deed. Ik ben verbaasd over hoe het is verlopen."

"Het is een mooie start van de week geweest en hopelijk hebben we morgen een sprintetappe voor Dylan [Groenewegen]," zei hij. "We hebben hier zo'n diverse ploeg dat we elke dag hier zijn om te winnen, of het nu een sprintetappe is, de ploegentijdrit gisteren, of een etappe als vandaag."

Vooruitkijkend zei Plapp dat het team zal blijven zoeken naar meer kansen. "We zullen ons morgen op de sprint richten en daarna kijken we naar het weekend," zei hij. "Dit is meer dan ik ooit had kunnen bedenken en alles wat nu nog komt, is een bonus. We bekijken het dag per dag."

Delen